Back to All Events

Akevitthistorisk aften på Domkirkeodden med Halvor Heuch

Vi inviterer til en akevitthistorisk aften av de sjeldne når vi får besøk av destillatør Halvor Heuch på Domkirkeodden lørdag 25.november!

Vi starter kvelden med en omvisning på Domkirkeodden med fokus på drikkekulturen i Middelalderen og lærer om mjød, om strenger lover rundt ølbrygging og destilleringens inntog i Europa på 1500-tallet. Vi avslutter med en stemningsfull stund med gregorianske toner i Hamardomen, før vi går over i Storhamarstuene hvor Halvor Heuch vil ta dere med på en spennende reise i unike historiske akevitter.

Etter smakingen vil det bli servering av rakfisktallerken eller julemattallerken (valgfri meny, men må forhåndsbestilles). Mulighet for å kjøpe ekstra øl/akevitt i baren.

Program:
Kl. 18:30 Oppmøte i hovedinngangen på Domkirkeodden.
               Omvisning m/ stemningsstund i Hamardomen.
Kl 19:30 Akevittsmaking med Halvor - vi smaker unike akevitter
Kl 20:30 Bespisning og hygge ved bordet, samt noen anekdoter om rakfisk..
Kl 23:00 Avslutning og vel hjem

Pris kr. 890,- pr person
Prisen inkluderer omvisning på Domkirkeodden, gregoriansk stemningsstund i Hamardomen, akevittsmaking med Halvor Heuch inkl smaksprøver, bespisning med rakfisktallerken eller julemattallerken. Få 1 smakeglass med hjem til odel og eie.
Øvrig drikke kan kjøpes i baren. 
Påmelding til post@akevittruten.no eller tlf 41 12 66 00. Maks 50 plasser.

Menyvalg:
A) Rakfisktallerken:
    Rakørret fra Slidre Ørretsenter. Kokte egg, purreløk, rødløk, rødbeter, seter-rømme,   
    lefse, ertebrød, flatbrød, smør og kokte mandelpoteter.

B) Kald Juletallerken:  
     Julesylte, røkt ørret, eggerøre, kalkunfilet , fruktsalat, roastbiff, rødbetsalat, håndpillede
     reker, pepperstekt ribbe, medisterkake, grov sennep, svisker, nystekt brød, lefse og
     smør

    Gi beskjed om eventuelle matallergier for alternativer!

 

 

Earlier Event: September 8
Ølcruise på Skibladner 8.sept
Later Event: April 14
Akevittekspedisjonen 2018