Back to All Events

Akevittekspedisjonen 2018

Bli med på Akevittekspedisjonen 2018

I forbindelse med Akevittens Dag arrangerer vi for 6.året på rad en unik og smakfull ekspedisjon i Oslo sentrum. Dette blir en oppdagelsesferd for både smakssansene og de historiehungrige! Bli med lørdag 14.april 2018!

Ekspedisjonen går fra Aker Brygge og vi vil på ferden besøke flere akevittsteder hvor vertskapet byr på både reisedram og spennende historier om norsk akevitt.

For de som ønsker lunsj så kan man bestille akevittfat på Cafe Sorgenfri på Aker Brygge kl. 13:00. Akevittfat er en typisk dansk frokost servert på fat og hvor porsjonene er laget for at man skal spise flere retter (på denne dagen servert til ære for dansken Eske Bille). Fatet består av 5 ulike retter, samt rugbrød, hvitt brød og 3 smaker med norsk akevitt er inkludert. 

Du kan velge mellom en eller to aktiviteter - eller være med på begge! 

Kr.       350,-    Lunsj på Cafe Sorgenfri kl 13:00 (NB! UTSOLGT pr 6/3-18!)
Kr.       595,-    Akevittekspedisjonen kl 16:00 - 19:00

Oppstart ekspedisjon kl. 16:00. Oppmøte på Louise Restaurant, Stranden 3, på Aker Brygge kl 16:00. Se kart her 
Avslutning kl 19:00.

Ytterligere detaljer fås ved påmelding.
Aldersgrense 20 år. Avbestillingsfrist 4 uker før ankomst.

Reserver plass via mail på post@akevittruten.no eller bruk skjemaet under.
Trenger du overnatting? Kontakt oss for hotell sentralt i Oslo.

Her kan du kikke på bilder fra Akevittekspedisjon 2016

PÅMELDINGSSKJEMA:
Faktura og billett blir tilsendt på epost sammen med bekreftelse av påmeldingen.

Fornavn Etternavn *
Fornavn Etternavn
Klikk her for hva hvilke aktiviteter du ønsker å være med på

AKEVITTENS DAG:
13.april 1531 sendte Eske Bille, dansk høvedsmann på Bergenshus en pakke til erkebiskop Olav Engelbrektson, som da bodde på Steinvikholm slott i Trøndelag. Pakken inneholdt: "nogit Watn som kallis aqua vite och hjelper samme watn for alle haande kranckdom som ith menneske kandt haffue indvortes och udvortes". Akevitten som Engelbrektsson fikk var ikke den samme som vi drikker idag, den var basert på korn og ikke potetsprit slik det er idag. Den var nok også med en god andel fusel, altså urenset. Heldigivs har akevitten utviklet seg mye de neste hundreårene, og idag drikker vi stort sett dobbeltdestillert, fuselfri akevitt.